Logo

Over ons

Slim, zuiver, teamplayers en een beetje eigenwijs: dat zijn wij! Ons team bestaat uit 160 betrouwbare en vakkundige specialisten op het gebied van reiniging, onderhoud en renovatie. Onze medewerkers zijn gekwalificeerd, communiceren helder en duidelijk en werken snel en efficiënt toe naar een tastbaar resultaat.

Duurzaam en innovatief

Sappé zet in op duurzaamheid en innovatie. Daarom werken we continu aan het verbeteren van onze dienstverlening en service en vinden we het belangrijk om te focussen op het ontwikkelen van nieuwe reinigings- en onderhoudsmethodes. 

Slimmer werken met het innovatieteam

Wij zien het als een uitdaging om creatieve oplossingen te vinden die waarde creëren. Niet alleen voor bestaande vraagstukken, maar ook met de focus op creatieve output. Daarom hebben we een innovatieteam waarmee we vol inzetten op innovatie. Het innovatieteam brengt verschillende disciplines om tafel en verzamelt input voor creatieve ideeën. Vaak kleine ideeën waarmee we een groot verschil kunnen maken.

Er zijn en worden kleine en grote innovaties gerealiseerd. De ene keer omdat een opdrachtgever een uitdaging neerlegt, de andere keer omdat er een vanuit het team zelf een vraag ontstaat. De schoonmaak is een zwaar beroep. Daarom is er ook veel aandacht voor ergonomische innovaties om het werk makkelijker te maken. We maken vooral gebruik van de kennis, ervaringen en ideeën van onze medewerkers om het bedrijf verder te helpen!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen draait om de drie P’s: People, Planet en Profit. Uiteraard zijn alledrie deze pijlers belangrijk, maar de mensen zijn voor ons bedrijf van onschatbare waarde. Onze vakmannen en -vrouwen zijn namelijk de drijvende kracht achter onze dienstverlening. Daarom investeren we in onze mensen met persoonlijke en professionele aandacht.

Tevreden opdrachtgevers zijn belangrijk, maar tevreden medewerkers zijn voor ons van minstens zo groot belang! Wij zetten ons in voor de gezondheid en kennis van onze medewerkers. We leiden onze mensen op, professionaliseren ons vak door producten en diensten verder te ontwikkelen en in te zetten op innovatie.

People

Dagelijks verrichten 160 vakmannen en -vrouwen voor ons fysiek zwaar werk. Wij vinden het dan ook erg belangrijk om te investeren in de gezondheid van onze medewerkers. Dit doen we op de volgende manier:

 

 • Al onze medewerkers kunnen kosteloos gebruik maken van onze fysiotherapeut. De fysiotherapeut stelt een diagnose en behandelt de medewerkers. Ook een doorverwijzing naar gespecialiseerde hulp kan geregeld worden!

 • Om fysiek zo gezond en fit mogelijk te blijven, bieden we een korting aan op een sportabonnement.

Kennis

Een onderdeel van werkplezier is ontwikkeling. Investeren in de kennis van onze medewerkers is dan ook een win-win situatie! We leiden onze medewerkers op en iedere medewerker krijgt bij ons de kans om een vakopleiding te behalen. 

Slimmer werken

Door in te zetten op innovatie en gezamenlijk te kijken hoe we slimmer kunnen werken, investeren we ook onze medewerkers. We hebben het al een aantal keer benoemd: de schoonmaak is een zwaar beroep. Het uitwerken van ergonomische innovaties maken het werk fysiek minder zwaar en efficiënter.

Planet

We hechten veel waarde aan het investeren in duurzaamheid, het maken van milieubewuste keuzes en bijdragen aan duurzame oplossingen. We doen dit op de volgende manier:

 • We hebben in al onze werkzaamheden aandacht voor de leefbaarheid in de omgeving.

 • We zetten ons met het innovatieteam in om duurzame en milieuvriendelijke oplossingen te creëren.
  Zo maken we gebruik van verschillende reinigingstechnieken waarbij geen reinigingsmiddel nodig is. Dit maakt het milieuvriendelijker dan traditioneel reinigen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Gevelreiniging met behulp van De Gevelborstel

  • Het reinigen van kunststof kozijnen en houtwerk door middel van een warme tuckerpole

  • Onze dagschoonmaak reinigt met microvezel, waardoor ook hier geen reinigingsmiddelen nodig zijn.

 • We investeren in duurzaam materieel.
  Zo werken we voornamelijk met elektrisch aangedreven hoogwerkers. Ook zijn onze hd units uitgerust met groene boilers om het water te verwarmen, wat betekent dat er sprake is van 40% brandstofbesparing! Onze compressoren voldoen aan de nieuwste stage V normen en onze bedrijfsbussen zijn voorzien van motoren die voldoen aan de Euro 6 norm.

 • We ondersteunen lokale initiatieven met maatschappelijk belang.
  We steunen het lokale DE museum door het uitvoeren van reinigingswerkzaamheden aan het vastgoed. Verder ondersteunen we onder andere de plaatselijke korfbalclub LDODK, de stichting tot het behoud van Friese kerken en sponsoren we de jaarlijkse 16 Dorpentocht voor KWF.

 • We vinden het belangrijk om milieuschade te voorkomen. 
  Door gebruik te maken van innovatieve technieken, zijn we in staat om 90% van onze reinigingswerkzaamheden uit te voeren zonder gebruik te maken van reinigingsmiddelen. Voor de overige 10% vangen wij het afvalwater op. Dit filteren wij voordat het geloosd wordt in het milieu. Hierdoor zijn we in staat milieuschade tot een minimum te beperken.